Victoria Macarte
Descripción 
 

+ info 
 

Algo entre vaquera y señora, segons qui la coneix, Victoria va néixer a Anglaterra, va estudiar teatre i dansa a prestigioses escoles de Londres i va començar la seva trajectòria professional en la dansa com a aprenenta del mestre de Butoh japonès Katsura Kan girant durant diversos anys com un petit saltamartí pel Regne Unit i per Europa.

 

Des de llavors, ha treballat com a ballarina, intèrpret i assistent per a coreògrafs internacionals com Susan Rethorst, Yumiko Yoshioka, Fran Barbe i Jeremy Wade.

 

Després d'una estada a Nova York durant l’any 2010, treballant amb llegendari director Robert Wilson, col·laborant amb jove coreògraf Jason Somma i entrenant amb la SITI Company, Macarte torna a Barcelona on desenvolupa les seves pròpies creacions. Aquestes inclouen Esto No es Un Simulacroi col·laboracions amb músics electrònics com ÁRBOL i EQUIP, a peces com Subliminal, Superluminal Motioni Vibrail·lusions, o amb Javi Álvarez (Néboa, Duo Cobra, Fluzo) a vídeos com Cheiras Funkyi Megafauna i a peces com SHIT BINGOi Faunátika.

 

Forma part del vídeo col·lectiu d’APATCHES, guanyadores del premi Dansa+aprop del Mercat de les Flors l’any 2009 i del REC Live Cinema Festival 2011.

 

Presideix l'associació cultural Kaze Daruma, organitzant tallers i traduint publicacions i webs de dansa, moda i noves tecnologies. Ha estat artista resident a La Caldera els anys 2006, 2010 i 2011.

 

Acaba de tornar d’un rodatge per Romania i França amb l’enfant terribledel cinema català, Albert Serra, treballant com a actriu i en la producció del seu proper llargmetratge, La història de la meva mort.

 

L’any 2012 inaugurarà el seu propi estudi, THE VELVET SWEATSHOP.  http://neotaxidermia.tumblr.com/